Πληροφορίες

Ο Πόρος είναι ένα νησάκι που μοιάζει με χερσόνησο της νοτιοδυτικής ακτής του Σαρωνικού Κόλπου, αφού απέχει από αυτές μόλις λίγες δεκάδες μέτρα. Πευκόφυτοι λόφοι και πολλές υπέροχες παραλίες αποτελούν το φυσικό τοπίο του νησιού. Το κλειστό λιμάνι, κρυμμένο ανάμεσα στο νησί και τα βουνά της Τροιζινίας και των Μεθάνων, είναι από τα ασφαλέστερα της Ελλάδας. Στον λόφο που το αγκαλιάζει σκαρφαλώνει αμφιθεατρικά η όμορφη πρωτεύουσα του νησιού. Η γραφική προκυμαία προσφέρεται για περιπάτους, ενώ και η ανάβαση στα στενά ανηφορικά σοκάκια αποζημιώνει με τα κομψά νεοκλασικά αρχοντικά του οικισμού και την υπέροχη θέα από τα ψηλότερα σημεία.

Το Αγκίστρι βρίσκεται μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα. Αποτελεί έναν μικρό επίγειο παράδεισο του Αργοσαρωνικού, πνιγμένο στο πράσινο, με τα πεύκα να "αγγίζουν" τα καταγάλανα νερά του. Το Αγκίστρι προσφέρεται για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές και για χαλαρά, ξεκούραστα Σαββατοκύριακα. Εδώ θα βρείτε καταπράσινα πευκοδάση, αμμουδερές παραλίες, καταγάλανα νερά, παραδοσιακό χρώμα, ησυχία, γαλήνη, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν. Στο νησί υπάρχουν τέσσερα χωριά: το Μεγαλοχώρι ή Μύλος (χώρα του νησιού), η Σκάλα (το φυσικό λιμάνι όπου προσεγγίζουν τα ferry boat από Πειραιά/Αίγινα), τα Λιμενάρια και το Μετόχι.

Πρόσβαση

  • Πόρος: Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Πόρο είτε οδικώς είτε ακτοπλοϊκώς.  Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ferry Boats για Πόρο (διάρκεια ταξιδιού: 2 ώρες και 15 λεπτά), όπως επίσης και ιπτάμενα δελφίνια και catamaran (διάρκεια ταξιδιού: 1 ώρα - 1 ώρα και 20 λεπτά, αναλόγως του τύπου του πλοίου). Επιπλέον, λειτουργεί πορθμειακή σύνδεση Πόρου Γαλατά τόσο με οχηματαγωγά όσο και με παραδοσιακές λέμβους. Υπάρχει δυνατότητα να αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε parking στον Γαλατά. Ο Δήμος καλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον Πόρο χρησιμοποιώντας την τοπική συγκοινωνία, περπάτώντας ή με τις παραδοσιακές λέμβους, βοηθώντας έτσι στην διαφύλαξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του νησιού.
  • Αγκίστρι: Το Αγκίστρι έχει συχνή σύνδεση με τον Πειραιά, είτε με οχηματαγωγά πλοία (διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες), είτε με ταχύπλοα κλειστού τύπου (55 λεπτά). Το Αγκίστρι συνδέεται επίσης και με την Αίγινα με πλοίο, καθώς και θαλάσσιο ταξί. Η συχνότητα των δρομολογίων ποικίλει ανάλογα με την εποχή.